9,4
838 beoordelingen
Terug naar overzicht
hero-1140-380.jpg

Marit Bouwmeester pakt goud!

Nederlands zeilster eerste op EK zeilen

Nederlands zeilster en Toyota ambassadeur Marit Bouwmeester heeft het Europees kampioenschap zeilen gewonnen. Na twaalf races in de klasse 'Laser Radial' finishte Marit op twee punten voorsprong van de Deense titelverdediger. Hiermee is ze voor het eerst regerend Europees kampioene, wereldkampioene én olympisch kampioene!

Start Your Impossible

Het is voor het eerst in haar zeilcarrière dat Marit Europees, olympisch en wereldkampioene zeilen is. Op de slotdag van het kampioenschap (13 oktober 2020) begon ze met een achterstand van twintig punten op de titelverdedigster. Dat Marit het goud zou pakken, leek onmogelijk, maar ze maakte haar achterstand goed en stelde haar EK-titel veilig. Een mooi voorbeeld van ‘Start Your Impossible’!

marit-bouwmeester-01-555x249.jpg
Marit-Bouwmeester-tweet-1140.jpg
Gouden trilogie

In de laatste twee races van het Europees kampioenschap in de Poolse stad Gdansk – gelegen aan de Oostzee – werd Marit tweede en eerste. Haar grote concurrente kwam niet verder dan de negentiende en zestiende plaats. Hierdoor finishte Marit op twee punten voorsprong, een eindstand die voor de slotdag onmogelijk leek. Het is de derde keer dat de geboren Friezin Europees kampioene is, maar niet eerder was ze tegelijkertijd ook olympisch en wereldkampioene. Een gouden trilogie!

marit-bouwmeester-02-1140x420.jpg
Toyota wereldwijd partner Olympische Spelen

In 2021 verdedigt Marit haar olympische titel tijdens de Olympische Spelen in Tokyo. De zeilster is al zeker van deelname. Toyota is wereldwijd partner van de Olympische en Paralympische Spelen. Zo zullen er onder andere ongeveer 3.700 voertuigen tijdens de spelen in Tokyo worden ingezet, waarvan 90% elektrisch is. Meer ‘Impossible Moments’ zoals die van Marit Bouwmeester zien? We hebben de geweldigste Nederlandse sportmomenten voor je op een rij gezet.

Start Your Impossible Inschrijven Toyota nieuwsbrief