9,4
838 beoordelingen
Terug naar overzicht
meest-gegoogelde-automerk-hero.jpg

Toyota meest gegoogelde automerk

Meeste zoekopdrachten van alle automerken

Wereldwijd zoeken mensen op Google naar automerken. Maar er kan maar één merk zijn waar het meest op wordt gegoogeld en dat is Toyota!

Meeste zoekopdrachten voor Toyota

De Australische vergelijkingssite Compare the Market analyseerde aan de hand van Google Trends de zoekopdrachten naar automerken uit 158 landen wereldwijd. Google Trends is een dienst van ’s werelds meest gebruikte zoekmachine Google die onder meer bijhoudt hoe vaak op een bepaald woord online gezocht wordt. En wat blijkt: van alle automerken waarnaar in 2020 gezocht werd, heeft Toyota de meeste zoekopdrachten!

Toyota: uitgebreid en uniek aanbod

In meer dan een derde van alle onderzochte landen (34,8 procent, 55 landen) wordt van alle automerken het meest gegoogeld naar Toyota. In 2019 was dit nog 17,7 procent. Voorbeelden van landen waar het vaakst op Toyota gezocht wordt, zijn Australië, Bolivia, IJsland, Japan, Nieuw-Zeeland, Tanzania, Rusland en Zwitserland. Als mogelijke reden noemt de vergelijkingssite het uitgebreide en unieke aanbod aan modellen dat Toyota heeft aangekondigd of al uitbracht.

High-performance GR Yaris

Opmerkelijke aankondigingen en releases van Toyota zijn de high-performance GR Yaris, de volledig nieuwe waterstofauto Toyota Mirai en de compacte SUV Yaris Cross. En ook naar de ultracompacte elektrische C+pod die Toyota eind 2020 onthulde, is volgens Compare the Market relatief veel gezocht. Ook in 2018 was Toyota trouwens het meest gezochte automerk op Google; in 2019 stond Toyota op de tweede plaats.

06-De-volledig-nieuwe-waterstof-elektrische-Toyota-Mirai-1140.jpg
Meer info over de GR Yaris Meer info over de Mirai Meer info over de Yaris Cross