9,4
838 beoordelingen
parallax-01_tcm-22-1493984.jpg

Winterbanden

De veiligste banden bij lage temperaturen

Waarom winterbanden

Winterbanden voor je Toyota zijn ontworpen en getest om op een nat, besneeuwd of ijzig wegdek maximale grip te bieden. Dankzij een combinatie van speciaal profiel en compound die ook soepel blijft bij temperaturen lager dan 7ºC, zorgen winterbanden onder slechte rijomstandigheden voor een aanzienlijk kortere remweg en daarmee voor meer veiligheid. Op besneeuwde wegen kunnen winterbanden de remweg zelfs met de helft verkorten, zoals hieronder te zien.

Voordelen Toyota banden:
 • Veiligheid door maximale grip en afvoer van water

 • Kies voor zomer, winter of All season banden

 • Aantrekkelijke prijzen en vakkundige montage

remweg.png
Header Hero shot_tcm-22-1494071.jpg
Wat zijn de voordelen van winterbanden?

Winterbanden voor je Toyota bevatten meer rubber dan zomerbanden. Daarom blijven winterbanden bij lage temperaturen soepel, wat je dagelijkse rijbeleving en gemoedsrust ten goede komt. Het unieke profiel is ontworpen om water en modder sneller af te voeren. Daarmee verminder je de kans op aquaplaning en word je remweg verkort. In het profiel van de banden zijn bovendien smalle groeven - lamellen genaamd - aangebracht, die op besneeuwd of ijzig wegdek zorgen voor meer grip.

Brochure bekijken
Slice-v3_tcm-22-1499977.jpg

Wanneer is het tijd om winterbanden te monteren?

7degrees-sml-02_tcm-22-1494088.png
Lager dan 7ºC

Dankzij het speciale profiel en de soepelere compound bieden winterbanden extra grip en een kortere remweg bij temperaturen lager dan 7ºC

snow-sml_tcm-22-1494092.png
Sneeuw

Winterbanden zijn voorzien van duizenden kleine groeven - of lamellen - die in sneeuw en modder extra grip geven en daarmee je remweg verkorten.

Snow Flake-sml-03_tcm-22-1494093.png
IJs

Dankzij een combinatie van een zachtere compound en een speciaal profiel zorgen winterbanden op een ijzig wegdek voor meer grip en daarmee voor een kortere remweg.

Add Winter Wheels to Toyota Copy_tcm-22-1494220.jpg
Kan ik winterbanden monteren op mijn Toyota?

Toyota biedt een ruime selectie aan wintervelgen die bij uitstek geschikt zijn voor slechte weersomstandigheden en goed bestand zijn tegen bijvoorbeeld pekel en andere middelen om de gladheid te bestrijden. Om winterwielen en -banden te bestellen voor elk model Toyota - van de Corolla en RAV4 tot de Prius en de Yaris - kun je contact opnemen met jouw Toyota-dealer. Daar krijg je een deskundig en persoonlijk advies voor de velgen en banden die je auto in de winter nodig heeft.

Plan een afspraak
Hoe kan ik winterbanden onderling vergelijken?

Sinds 2012 hebben autobanden die op de Europese markt worden verkocht, verplicht een gestandaardiseerd label. Dat maakt het makkelijker om eigenschappen als grip, brandstofefficiency en rolgeluiden van verschillende merken banden met elkaar te vergelijken.

4_winter_wheels_front_17zoll_PW45710001ZC_prev02_final_8bit_tcm-22-1624885.jpg
Codering zijwang banden
 • 215/65R15 = Afmetingen
 • 96V = Draagvermogen/Snelheidssymbool
 • 0DT = DOT-code (Department of Transportation)
 • LMCF D500 = Fabriekscode
 • (E4) 4564651 = ECE certificering en code van goedkeuring
 • TYRENAME = Productnaam
 • MANUFACTURER = Fabrikant
Uitleg EU bandenlabels
EC_tyre_label_CA-2x_tcm-22-1494627.png
Brandstof efficiëntie klasse

7 klassen van G (minst efficiënt) t/m A (zeer zuinig)
Het resultaat kan variëren tussen de voertuigen en de rijomstandigheden, maar het verschil tussen een voertuig uitgevoerd met een complete set banden van een G- of een A-klasse zou het brandstofverbruik tot wel 7,5%* kunnen verminderen. In het geval van bedrijfswagens zelfs nog meer.

Grip op nat wegdek klasse

7 klassen van G (langste remweg) t/m A (kortste remweg)
Het resultaat kan variëren tussen voertuigen en rijomstandigheden, maar het verschil tussen een voertuig uitgevoerd met een complete set banden van een G- of een A-klasse zou de remweg tot wel 30% kunnen verkorten (bijv. voor een personenwagen die rijdt met een snelheid van 80 km/uur kan dit oplopen tot een 18 meter kortere remweg**)

Extern afrolgeluid klasse

Naast de afrolgeluidswaarde in decibel dB(A) geeft het pictogram aan of het externe afrolgeluid van de band voldoet aan de toekomstige Europese limietwaarde. NB: Het externe afrolgeluid van een band is niet direct gerelateerd aan het waarneembare geluid in de wagen.

Bronnen:

ETRMA-Europese Tyre & Rubber Manufacturers' Association, Europese effectbeoordeling van de Commissie SEC (2008) 2860
Effectbeoordeling van de Europese Commissie SEC (2008) 2860

* Gemeten volgens de testmethoden in Verordening EG 1222/2009
** Gebaseerd op een gemiddelde rijweggrip

tiretracks_tcm-22-1500171.jpg

Veelgestelde vragen

Winterbanden
 • Kan ik het hele jaar door op winterbanden rijden?

  Dat is niet aan te raden. Om beter bestand te zijn tegen winterse omstandigheden, zijn winterbanden gemaakt van een compound die zachter en flexibeler is dan zomerbanden. Daardoor slijten winterbanden meer wanneer het warmer wordt. Ook het brandstofverbruik en de remweg van jouw auto worden negatief beïnvloed.

 • Hoe kan ik mijn winterbanden het beste opslaan?

  Bewaar jouw winterbanden in een koele, droge en donkere omgeving. Sla je de banden op zonder velg, zorg er dan voor dat de banden rechtop staan. Banden met velg moet je altijd plat neerleggen. Vermijdt daarbij contact met vet, benzine en olie. Sommige Toyota-dealers bieden een opslagservice voor jouw winterbanden. Neem voor meer informatie contact op met jouw Toyota-dealer.

 • Hoe lang gaan winterbanden mee?

  Afhankelijk van het aantal kilometers dat je jaarlijks aflegt, gaan winterbanden één tot vijf jaar mee, mits deze in de zomer goed worden opgeslagen. Banden verouderen als gevolg van gebruik en chemische reacties, dit kan ook optreden bij banden die zelden of nooit worden gebruikt. Een goed opgeslagen winterband zou altijd moeten voldoen aan de specificaties van een nieuwe band. Ook de rijprestaties blijven op peil wanneer je de banden volgens voorschrift opslaat.

 • Hoe kan ik bepalen welke winterbanden weinig rolgeluiden maken?

  De geluidsprestaties van een winterband kun je sinds 2012 aflezen op het EU bandenlabel. De waarde van het geluid wordt op de band weergegeven in decibellen en ook grafisch als een zwarte geluidsgolf.

 • Welke soorten winterbanden zijn er allemaal leverbaar?

  Dankzij de technische vooruitgang in bandentechnologie zijn de prestaties van winterbanden zodanig verbeterd dat banden met spikes alleen nog noodzakelijk zijn onder de meest extreme omstandigheden.

  Winterbanden
  Moderne winterbanden zijn gemaakt van een compound die bij lage temperaturen soepel blijft. Dat maakt winterbanden geschikt voor de meest uiteenlopende rijomstandigheden bij kou en winterse condities, inclusief sneeuw, ijs en een nat of droog wegdek. Dat maakt winterbanden van de herfst tot het voorjaar tot een goed all-round alternatief.

  Banden met spikes
  De meeste banden met spikes zijn voorzien van metalen pinnen in het grove profiel. De pinnen bieden grip in situaties waarin de weg volledig bevroren is. Banden met spikes worden dan ook vaak gebruikt in gebieden waar de temperatuur in de winter gedurende langere tijd onder het vriespunt blijft. In Nederland zijn deze banden zijn op de openbare weg niet toegestaan.

 • Zijn er tips voor het rijden in de winter?

  Welke banden je ook gebruikt, onthoudt dat rijden in de winter vraagt om een andere rijstijl dan rijden in de zomer. Bewaar bijvoorbeeld extra afstand tot jouw voorganger om tijdig te kunnen afremmen en stoppen, neem bochten iets voorzichtiger en matig altijd je snelheid.

Plan een afspraak
banden-all-season-banden-555x249_tcm-22-1952917.jpg
All season banden

Voor alle seizoenen